Новини
Події

Хмельничани протестували проти трудового рабства

На майдан Незалежності вийшли представники Федерації профспілок Хмельницької області. Вони долучилися до всеукраїнської попереджувальної інформаційної акції протесту, яка сьогодні, 30 червня, відбувається в усіх обласних центрах та столиці.

Головна теза заходу – не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту № 2681 та інших антисоціальних законодавчих актів, зазначив голова Федерації профспілок Хмельницької області Генадій Харковський. На думку юристів, цей документ містить низку положень, що порушують міжнародні норми та національне законодавство, значно погіршуючи права профспілок та їх членів, повідомляє ХМ-ІНСАЙД.

Крім цього, учасники акції підтримали відставку Галини Третьякової, народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, члена фракції «Слуга народу». На думку протестувальників, саме вона є ініціатором «просування законів, які призведуть до трудового рабства в країні» та не гідна обіймати таку високу посаду після публічного скандального висловлювання.

Нагадаємо, Галина Третьякова таким чином висловилася щодо соціальних виплат:

«Коли народження дитини відбувається не для того, аби дитині надати рівні права, освіту і так далі… а народжують дитину для того, щоб отримати матеріальну допомогу. То ми отримуємо, ну, я скажу так, жорстко, ми отримуємо дітей дуже низької якості».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter