Новини
Події

У Нетішині вітали військових, які охороняють АЕС

1 липня виповнилось 28 років з  дня створення військової частини №3043 з охорони Хмельницької АЕС.

Вже 28 років поспіль колектив військової частини забезпечує надійну оборону та охорону атомної електростанції, здійснення пропускного режиму на її території.

«Нацгвардійці військової частини забезпечують надійну охорону Хмельницької АЕС, супроводження спеціальних вантажів та готові до виконання завдань, пов’язаних із виникненням надзвичайних ситуацій на ядерному об’єкті та поблизу нього, – наголосив, відкриваючи свято командир військової частини Костянтин Кабанов. – Сьогодні нацгвардієць – важливе і почесне звання у численній когорті військових Збройних Сил України. Ми завжди на передових позиціях, працюємо в посиленому режимі,  охороняючи важливий стратегічний об’єкт, дбаючи про спокійне життя міста – супутника».

Під час урочистостей з нагоди Дня заснування військової частини Генеральний директор  Хмельницької АЕС Андрій Козюра та нетішинський міський голова Олександр Супрунюк привітали військовослужбовців та нагородили грамотами за зразкове виконання військових обов’язків та досягнуті високі результати у бойовій службі. 

Вітаючи військових від всього колективу Хмельницької АЕС, генеральний директор зазначив, що нацгвардійці військової частини захищали нашу державу в антитерористичній операції на сході країни,  показали злагоджену роботу на блок-постах, які влада вимушена була  створити під час нової загрози – коронавіруса. Нацгвардійці  справились з завданнями блискуче, продемонстрували ідеальну, успішну роботу.

«Бути нацгвардійцем відповідально і почесно. Військові, що  готові до виконання завдань пов’язаних із виникненням надзвичайних ситуацій на ядерному об’єкті  – приклад сили і мужності, вони честь і гордість нашої держави»,- наголосив Андрій Козюра.

Міський голова Олександр Супрунюк від імені громади нагородив  кращих військових грамотами та цінними подарунками, подякував за службу, допомогу в боротьбі з коронавірусом і висловив побажання,  аби військові застосовували  зброю лише на навчаннях.

У день народження військова частина  поповнилась новими бійцями, які склали присягу на вірність державі.

З нагоди 28-річчя військової частини Національної гвардії України колег привітали побратими з військових частин Запорізької, Южноукраїнської, Рівненської АЕС, міст Дніпра, Шостки, Павлограда.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter