Новини
Події

Хмельничанка перемогла у престижному літературному конкурсі

Хмельницька письменниця та поетка Ольга Саліпа отримала першу премію у літературному конкурсі “Коронація слова-2020” у номінації “Романи”.

Радісною новиною Ольга поділилася на своїй сторінці у Фейсбук.

Привітав письменницю Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, в якого Ольга Саліпа працює прес-секретарем.

Ось так! Ми знову перші! Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація Слова» у Олі Саліпи! Вітаю! – написав очільник міста.

“Коронація слова” – міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Цьогоріч конкурсу виповнилося 20 років, тож організатори планували провести пишну церемонію вшанування переможців. Проте, як і багато інших планів та заходів, все скасувалося через COVID-19 та карантин. Тож церемонію нагородження провели онлайн. Але пообіцяли переможців урочисто привітати і нагородити під час Форуму видавців, який відбудеться у Львові.

Розповідаючи про свій роман, Ольга Саліпа розповіла: головна героїня її “Олі” – письменниця Ольга Кобилянська.

Але я сказала б, що це не тільки твір про неї, а про кожну сильну жінку взагалі. Про жінку, яка, можливо, навіть не знає й не розуміє своєї сили і що з нею робити. Яка, незважаючи на свої заслуги та геніальність, – все ж таки залишається жінкою, – зазначила письменниця.

За словами Ольги Саліпи, під час роботи над романом їй довелося опрацювати чимало матеріалів. І база для твору закладалася не один рік. Крім того, зазначає письменниця, писати про Ольгу Кобилянську було важко, адже “про неї багато написано. І нею самою також”.

І я запитала себе, а чи вона насправді була така, якою вона хотіла, щоб ми її бачили. Адже писала і листи, і щоденники. Стільки всього є. Здається, що нічого нового неможливо вже сказати про неї. Але я думаю, що читачі в моєму творі щось нове для себе знайдуть, – прокоментувала Ольга, відповідаючи на запитання ведучих церемонії нагородження.

Нагадаємо, в Ольги Саліпи вже вийшли друком дві збірки поезій “Територія жінки” та “Територія вогню”. Останню письменниця та поетеса презентувала кілька тижнів тому у хмельницькому “Мистецькому дворику”. Крім того, твори письменниці можна прочитати у двох збірках “Збручанської трилогії”

На цьогорічній “Коронації слова” відзначили ще одного письменника з Хмельницького. Відзнаку від Андрія Кокотюхи “Золотий Пістоль” за найкращий кримінальний роман – “Крос у небуття” – отримав хмельничанин Юрій Сорока.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter