Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому з’явилися рекламні носії нового типу

Світлодіодні екрани встановили біля Хмельницької обласної філармонії, залізничного вокзалу та Центрального універмагу.

Нові конструкції добре проглядаються здалеку, а зображення на них буде видно навіть вночі. Новацію запровадили після затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами. Документ містить дані про типи рекламних засобів, плату за користування місцем у залежності від розташування, умови демонтажу та вимоги до зовнішнього вигляду рекламоносіїв. На цей крок Хмельнциька міська рада пішла, аби ошляхетнити обласний центр.

Змонтовані світлодіодні екрани дозволяють передавати і, за необхідності, оперативно змінювати візуальну рекламну інформацію: відеоролик, пряму відеотрансляцію, слайд-шоу. Згідно з положенням, є вимоги до габаритів таких екранів. Зокрема, опорна стійка має бути виконана з металу, її колір – чорний або сірий, а розміри інформаційного поля не повинні перевищувати 2,3м х 3 м. Прописані у Положенні й архетипи сіті-лайтів, інформаційних вказівників, стендів, тумб, скролів та інших типів рекламоносіїв.

Світлодіодні екрани розміщуються поблизу обласної філармонії, залізничного вокзалу та ЦУМу. Дозволи на їхнє встановлення надали ТОВ РТМ “Україна”, якому й належать конструкції. Про це повідомив директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 10 жовтня 2019 року про “Надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами ТОВ РТМ “Україна” надано три дозволи на розміщення зовнішньої реклами (“Екран”). Згідно з наказом управління архітектури та містобудування від 25 березня 2020 року, у зв’язку із неможливістю використання місць для розміщення рекламних засобів здійснено перенесення рекламоносіїв за адресами вул. Кам’янецька (філармонія), вул. Проскурівська (торговий центр “ЦУМ” та залізничний вокзал), – зазначив Олександр Чорнієвич.

За словами керівника департаменту, до управління архітектури та містобудування ще не надходили заяви про надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами на нових носіях. Відсутня й інформація про кошти, витрачені на їх виготовлення та монтаж. Надалі “екрани” використовуватимуться для розміщення комерційної та соціальної реклами.

До слова, поряд з новими екранами, наприклад, біля ЦУМу, поки що розміщуються рекламні конструкції старого типу – білборди.

Нагадаємо, рекламоносії у Хмельницькому взялися впорядковувати ще на початку 2018 року. Тоді місто розбили на чотири економіко-планувальні зони. Насамперед у міській раді вирішили 20 білбордів з середмістя перенести в інші мікрорайони. При цьому угоди з розповсюджувачами зовнішньої реклами обіцяли не розривати. Тоді ж активісти звернули увагу на те, що у місті немає реєстру дозволів на розміщення реклами.

У травні 2020 року під час чергового засідання виконкому було затверджено архетипи рекламних конструкцій. Тоді ж прийнято рішення: певні види рекламоносіїв розміщуватимуться відповідно до зонування міста. Перевага надаватиметься малогабаритним конструкціям: скрол, сітілайт та світлодіодний екран.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter