Новини
Дозвілля

Два дні у Хмельницькому святкуватимуть

На мешканців обласного центру очікує насичений понеділок та пізнавальний вівторок.

Свято Івана Купала цьогоріч випадає на початок тижня, тож організатори постаралися спланувати свято так, аби містяни могли долучитися до святкування на зручних локаціях, у зручний час та без надмірних скупчень людей. Відтак заходи проходитимуть у різних мікрорайонах міста. Щоправда, більшість активностей очікує на хмельничан на звичному місці – на березі Південного Бугу у Молодіжному парку.

Отож, сьогодні, 6 липня, святкування почнеться у центрі міста о 12.00. На вулиці Проскурівській всі бажаючі зможуть отримати купальский вінок та побачити купальське дерево.

Перформанс біля озера у мікрорайоні Озерна покажуть всім охочим учасники фольклорного ансамблю “Златограйчик”. Почнеться дійство о 17.00.

Надалі свято переміститься на берег Південного Бугу. Тим, кому не вистачить купальских вінків у центрі міста, або тим, хто любить плести їх власноруч, пропонують зробити це у Молодіжному парку, починаючи з 18.00.

Аби процес плетіння відбувався веселіше, о 19.00 тут же почнеться виступ ансамблю «Ладосвіти», а о 19.40 їм на зміну прийде ансамбль «Барви».

Як і минулоріч, на пляжі біля Південного Бугу театр вогню та світла «ZLights» влаштує любителям екстриму та яскравих видовищ фаєр-шоу. Початок шоу запланований на 20.30.

Завершиться купальский понеділковий вечір кінопоказом просто неба. Хмельничанам пропонують переглянути стрічку “Пекельна хоругва”. Сеанс у Молодіжному парку почнеться о 21:30

Протягом вечора також можна буде послухати акустичну музику, українську поезію та долучитися до тематичних майстер-класів.

Вівторок, 7 липня, буде не таким насиченим, проте пізнавальним. З 10 ранку на вулиці Проскурівській запрацює виїзна експозиція музею історії міста Хмельницького «На Купало сонце грало».

Навпроти Хмельницького музею-студії фотомистецтва у цей же час можна буде переглянути виставку фотографій “Я і родина моя”. 

О 19:00 біля клубу у мікрорайоні Книжківці ансамбль “Книжківчанка” представить свою мистецьку програму.

Як проходить свято у понеділок, можна побачити наживо на каналі Nagolos TV.

Опубліковано Nagolos TV Понеділок, 6 липня 2020 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter