Новини
Інфраструктура

Відновлено рух електропотяга “Хмельницький-Жмеринка”

Укрзалізниця відновила курсування приміських електропоїздів із Жмеринки до Хмельницького, які слідують до станції Гречани. Поки що курсуватиме три з п’яти пар електропоїздів.

Про це Суспільному розповів провідний спеціаліст з питань функціонування залізничного транспорту акціонерне товариство “Укрзалізниця” Владислав Бондар. За його словами, відновлення курсування електропоїздів відбувається в межах послаблення карантинних обмежень внаслідок коронавірусної інфекції COVID-19.

За словами жителя Волочиського району Олександра Семенова добиратися до роботи під час відсутності електрички було досить складно: «я виходив на перехрестя і ловив попутку, але не завжди вони зупинялися».

Пасажир електрички Микола Назарчук розповідає, що при придбанні квитка на електричку ніяких проблем не виникало.

«Ажіотажу не було, мабуть, не всі люди знають, що електрички вже їдуть, в касах взяти квитки теж не було проблем, електрички не переповнені, в середині чисто. У нас у вагоні сиділо десь чоловік вісім, але всі були у масках. І в касі, касир теж просить одягати її», – розповідає Микола Назарук.

Спеціаліст АТ “Укрзалізниця” Владислав Бондар телефоном розповів про карантинний контроль при посадках пасажирів:

«На станціях, де зупиняється поїзд, контроль буде здійснюватись посадковими бригадами по перевірці квитків, спільно з працівниками воєнізованої охорони”.

Додає, що на зупинках, які знаходяться у селах, контроль покладається на працівників поїздних бригад, які обслуговуватимуть приміські електропоїзди. Згідно з вказівки департаменту приміських пасажирських перевезень рух електропоїздів буде здійснюватись згідно діючого розкладу щоденно.

Графік курсування електропотягу. Фото: Суспільне.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter