Новини
Інфраструктура

Громадський транспорт без пільговиків хочуть запустити у Хмельницькому

Через карантинні обмеження та пасажирів пільгових категорій хмельничани в години пік не можуть вчасно дістатися на роботу.

Про можливість запровадження в обласному центрі спецрейсів говорив сьогодні під час брифінгу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За словами очільника міста, щодня влада отримує десятки скарг від містян, яким не вистачає місця утранспорті у години пік.

Причиною стали вимоги Кабміну щодо пасажирських перевезень на час карантину. В урядовій постанові чітко визначено, що громадський транспорт має перевозити лише сидячих пасажирів, – прокоментував міський голова.

Тому у владі думають про те, аби випускати на вулиці транспорт, який курсуватиме в режимі спецрейсів. Додаткові автобуси та тролейбуси курсуватимуть містом паралельно зі звичним громадським транспортом. Проїзд у них буде лише платним, тож пільгові категорії пасажирів не зможуть ним скористатися безкоштовно.

Крім завдання незручностей для пересічних хмельничан, карантинні обмеження відчутно “б’ють по кишені” КП “Електротранс”. Через те, що кількість місць у транспорті обмежена, а близько 80% пасажирів становлять пільговики, перевізник щомісяця зазнає збитків на два-три мільйони гривень.

Обмежити пільговий проїзд або скасувати його, за словами міського голови, також неможливо – це суперечить чинному законодавству. Тому не виключено, що на вулицях Хмельницького з’явиться громадський транспорт з маркуванням “Спецрейс”. Орієнтовні години, коли такий транспорт виходитиме на маршрути, – з 7 до 9 ранку та з 5 до 7 вечора. Щоправда, коли планують запустити спецрейси у Хмельницькому, міський голова не сказав.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter