Новини
Політика

Медичні перипетії: чи об’єднають у Кам’янці міську і районну лікарні?

Ідею об’єднання двох медичних закладів висловив народний депутат від 193 округу (м.Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський та Новоушицький райони) Ігор Марчук.

Представник Зе-команди на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, що проходило у Хмельницькому, підняв це питання.

На своїй сторінці у Фейсбук Ігор Марчук повідомив, що заручився підтримкою заступниці Міністра охорони здоров’я Ірини Микичак стосовно об’єднання міської та районної лікарні, а також підтвердив, що в межах Кам’янецького округу є консенсус в колах медиків у цьому питанні.

У соцмережі питання “оптимізації” медичних закладів широко обговорюється кам’янчанами, адже в районі уже закрили дві лікарні: Староушицьку і Оринінську.

Помічник нардепа, Руслан Дудзяк у коментарях захищає свого керівника:

“Об’єднання Кам‘янець-Подільської міської лікарні і Кам‘янець- Подільської ЦРЛ є доцільною, так як ефективне управління майном, оптимізація витрат на надання послуг, підвищить якість надання медичних послуг”.

Мешканці ж міста і району мають іншу позицію:

У спільноті “Ми кам’янчани“, яка, як відомо, підконтрольна колишньому народному депутату від 193 округу Володимиру Мельниченку, питання об’єднання лікарень отримує ще більше негативу.

Очевидно, що саме ця тема може набрати принциповості як і для діючого (Ігоря Марчука), так і для екс (Володимира Мельниченка) народного обранця. Час покаже.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter