Новини
Суспільство

Чи працюватимуть ринки Хмельницького – залежить від хмельничан

Дотримання карантинного режиму на хмельницьких ринках перевіряють робочі групи.

На центральному вході на речовий ринок «Кооператор» є дезінфектор, захисні маски та оголошення про умови роботи під час карантину. Наразі на цьому ринку працює понад 1300 приватних підприємців.

Як дотримуються карантинного режиму продавці та покупці на речових ринках Хмельницького –перевіряють робочі групи. Від 12 травня такі рейди представники управління торгівлі, надзвичайники та поліцейські проводять тричі на тиждень. Перевіряють як адміністрації ринків,  в плані виконання покладених на них обов’язків, так і самих підприємців.

На порушників карантину складають протоколи. Пояснення на кшталт «не встиг» – тут не спрацьовують. Підприємцям, яких ловлять на порушеннях, загрожують штрафи від 17 тисяч гривень.

Представники робочої групи пояснюють:  як правило, під час рейдів порушень немає. Тож відколи тривають перевірки, склали лише три протоколи.

Продавці, які торгують на ринках, хвилюються через те, що можуть вкласти кошти в придбання товару, а їх знову закриють на карантин.

Ми залишимось без роботи і змушені будемо їхати на заробітки, – коментує одна з продавчинь ринку.

На вулиці Геологів продавці переважно у захисних масках, покупці тримають їх при собі.

Хмельницький був першим містом в Україні, де під час карантину відновили роботу ринки непродовольчих товарів. З минулого тижня хмельничани схвильовані інформацією про можливе закриття речових.

Ні ідей, ні думок про якісь обмеження на ринках наразі немає. І я дуже сподіваюся, що не буде, тому що липень-серпень – це взагалі сезон на ринках, це той час, коли вони найбільше заробляють. Ми дуже хочемо, щоб вони працювали і заробляли. Але, з іншого боку, не тільки ринки – всі люди мають розуміти, що коронавірус нікуди не подівся і дотримуватися норм треба. Ці чутки – не більше ніж чутки і фейки. Єдине, що ми хочемо, аби підприємці турбувалися про своє здоров’я, щоб вони працювали і заробляли гроші, а не лікувалися, – коментує Хмельницький міський голова Олександр Симичишин. 

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter