Новини
Суспільство

У Старокостянтинові військові отримали дипломи

Дипломи магістрів і бакалаврів вручили випускникам університету «Крок» у Старокостянтинові. Серед 24-х новоспечених економістів і психологів 17 військовослужбовців – учасників бойових дій.

Ми тривалий час співпрацюємо з університетом «Крок». Кілька років тому спеціально розробили програму для військових, щоб вони могли навчатись і здобути вищу освіту саме у нашому місті, – інформує координатор проєкту, директор професійного ліцею Сергій Кучерук.

Серед випускників – військовослужбовці гарнізону, які неодноразово виконували бойові завдання в районі проведення АТО/ООС. Один з них – старший сержант Сергій Озійчук, який у складі підрозділу десантно-штурмової бригади стримував російського агресора неподалік Донецького аеропорту, повідомляє АрміяInform.

Вчитися було непросто. Поєднував виконання службових обов’язків і намагався не відставати від молоді в навчанні. Сподіваюсь, отриманий диплом та здобуті знання стануть мені у пригоді в майбутньому, – каже Сергій.

Викладачі університету відзначають активність військових, їхні цілеспрямованість і наполегливість у досягненні мети.

У мене вже двадцять років військової служби, свого часу було не до навчання. І ось вступив на факультет економіки, щоб реалізувати себе в перспективі й у цивільному житті, – розповідає старшина Василь Мандрусяк, який у складі зведеного підрозділу «Дика качка» боронив позицію «Зеніт» неподалік Авдіївки. А згодом у складі окремої механізованої бригади імені Костянтина Острозького утримував бойові позиції на околицях Мар’їнки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter