Новини
Здоров’я

На Хмельниччині найбільше пневмоній зафіксували у квітні

У другому кварталі 2020 року на Хмельниччині зафіксували 1344 випадки пневмонії, не пов’язані з COVID-19 та грипом. Про це повідомила заступниця голова Хмельницької облдержадміністрації Оксана Ситницька.    

Найбільше на запалення легень хворіли у квітні – 481 випадок. У травні й червні кількість таких випадків приблизно однакова – 432 та 431. 87% випадків потребували госпіталізації.

Найбільше пацієнтів з такими пневмоніями лікувалися у Хмельницькій інфекційній лікарні – 381 випадок.  Друге місце посідає Полонська центральна районна лікарня. Тут з пневмоніями протягом квітня-червня перебувало 104 краянина. Третя за кількістю пролікованих жителів із запаленням легень – Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня – 51 випадок. Решта випадків розподілені між 28 медичними закладами області.

У попередні роки у структурі пневмоній на Хмельниччині переважали бактеріальні.  Донедавна в області збудника пневмонії визначали не за аналізами, а винятково за клінічною картиною перебігу хвороби та анамнезом захворювання.

Міжнародна статистична класифікація хвороб визначає шифрування пневмоній по 30-ти причинах. Серед них і ті випадки, коли причиною може бути вірусна природа. Кожен випадок захворювання до 2018 року реєструвався в обліковій формі №025-2/о «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів». Ця форма скасована наказом МОЗ України  від 26 січня 2018 року, – зазначила Оксана Ситницька у квітні 2020 року.

Протягом першого кварталу 2020 року на запалення легень захворіли майже 5,5 тисячі жителів області. Найбільше пневмоній, а саме 2003, цьогоріч зафіксували у лютому.  За перший квартал на Хмельниччині від хвороб органів дихання померла 61 особа. Скільки краян загинуло від таких же недугів у другому кварталі – відповідь на це питання ще мають надати у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Нагадаємо, після запровадження карантину всіх пацієнтів з пневмоніями тестують на COVID-19. За даними Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України, з 994 інфікованих коронавірусом краян не потребували госпіталізації 653 особи. Таку інформацію повідомив 22 липня у відповіді на запит заступник директора центру Микола Коломієць.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter