Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині ДСНС-ники боролись з вогнем (ВІДЕО)

Напередодні у Кам’янець-Подільському районі вогнеборцям вдалось ліквідувати пожежу на пшеничному полі та врятувати від вогню 284 га хлібного поля.

Як зазначає відомство, густий дим, що здіймався над хлібним полем неподалік с. Велике Залісся Кам’янець-Подільського району помітили фахівці ДСНС та представники Національної поліції під час спільного патрулювання місць збору врожаю.

На місце займання терміново було скеровано два чергових відділення  5 Державної пожежно-рятувальної частини.

Крім того, до процесу гасіння  долучили місцеву пожежну команду с. Гуменці, оперативно-мобільну групу ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, а також 3 трактори  та бочку з водою з підприємства ТОВ «Гуменецьке».

Коли спеціалісти ДСНС прибули на місце, полум’я розповсюдилось на 16 га пшениці, що спричинило загрозу поширення вогню на всю площу поля, яка складала 300 га.

Окремою перешкодою гасінню пожежі стали сильні пориви вітру та складність під’їзду до поля.

Процес ліквідації займання, до якого залучили 2 одиниці пожежної техніки та 8 вогнеборців, завдяки злагодженій реакції тривав 25 хвилин.

Своєчасність та відпрацьованість дій фахівців ДСНС допомогли зберегти 284 га пшениці на корені.

Причиною займання стала несправність рухомих вузлів та деталей комбайну, який збирав урожай.

У Державній службі України з надзвичайних ситуацій наголошують на  категоричну заборону користування при зборі урожаю несправною технікою та агрегатами.

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter