Новини
Культура

Твори останніх років життя легендарної художниці покажуть хмельничанам

31 липня о 16.00 у Хмельницькому обласному художньому музеї відкриється виставка «Вікно», експозиція якої представить унікальні пастелі, створені зіркою українського живопису Тетяною Яблонською.

Авторка культових живописних полотен: «Хліб», «Ранок», «Життя триває», українська художниця-живописець, професорка, академік, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка,Герой України – Тетяна Нилівна Яблонська і після перенесеного інсульту створила не один шедевр.

За погодження молодшої доньки мисткині – художниці Гаяне Атаян, твори створені пастеллю в останні роки життя Яблонської зможуть побачити мешканці та гості Хмельницького.

У кожній з представлених робіт – презентований світ людини, яку обмежує не бажання творити і пізнавати, а власний організм та обставини світу побутового.

Після кризи – відмови ніг та послаблення м’язової активності рук, Тетяна Нилівна вже не могла втримати пензля, а життя без мистецтва та постійного – просто не уявляла.

Тож, міцний характер та жага до творчості стали вирішальними у створенні робіт протягом 2000-2005 рр., насичених поєднанням споглядальної філософії Сходу та довершених імпресій Заходу.

Познайомитись і переосмислити цілий живописний світ захований у просторі кухонного вікна, можна у Хмельницькому обласному художньому музеї за адресою вул. Проскурівська, 47, до кінця вересня 2020 року.

А для тих хмельничан, які цікавляться не тільки мистецтвом, але і його історичними передумовами, рекомендуємо відвідати Музеї пропаганди.

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter