Новини
Бізнес

У Нетішині стимулюють розвиток підприємницької діяльності

Під час карантинну багато підприємців, в тому числі й працівників Хмельницької АЕС, зіштовхнулися з фінансовими проблемами. Знизилась ділова активність, з’явилась потреба в залученні додаткових обігових коштів.

Саме тому й виникла необхідність розробити заходи, які б стимулювали розвиток підприємницької діяльності і допомогли мінімізувати негативні наслідки спаду економічної активності.

Одним із заходів, спрямованих на вирішення проблем пов’язаних з економічною рецесією, яку викликала епідемія COVID-19, є створення Револьверного фонду для надання поворотної фінансової допомоги (ПФД) фізичним особам-підприємцям (ФОП), які зареєстровані на території Нетішинської міської ОТГ, розповів директор Комунального підприємства Нетішинської міської ради «Агенція місцевого розвитку» Костянтин Кирилюк.

Поворотна фінансова допомога – зручний інструмент поповнення обігових коштів. До таких операцій, зазвичай, звертаються «дружні» суб’єкти господарювання, які можуть на безпроцентній основі позичити кошти. ПФД не передбачає нарахування відсотків або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Поворотна фінансова допомога надається на поповнення обігових коштів з метою закупівлі товарів, робіт, послуг, необхідних для провадження підприємницької діяльності, а також для закупівлі і встановлення чи монтажу обладнання, або основних засобів для використання у підприємницькій діяльності. Допомогу можуть отримати підприємці, які сплачують єдиний податок. Гранична сума на одного заявника складає  п’ятдесят тисяч гривень. Допомога має бути повернена до кінця 2020 року, – розповів Костянтин Кирилюк.

Така допомога не надається на погашення кредитів, боргових зобов’язань перед третіми сторонами або сплати комунальних платежів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter