Новини
Освіта

Хмельницькі випускники отримали гроші за знання

Школярам, які набрали під час ЗНО 200 балів, вручили грошові сертифікати від Хмельницької міської ради.

Гучним святом на міському стадіоні “Поділля” стало вручення золотих і срібних медалей випускникам 2020 року.

Серед числа щасливців, яким днями влаштували свято, уже колишній 11-класник НВК №4 Віктор Зозулюк. Він – не перший медаліст у сім’ї. Свого часу його мама отримала «срібло».

Відчуття лише позитивні, тому що це клопітка робота, і золота медаль – це результат цієї роботи, що твої старання оцінюють, – розповів випускник.

Уже сумує за своїми однокласниками ще одна медалістка – випускниця гімназії №1 Єлизавета Коваль. Однак життя, яке чекає дівчину попереду, дарує їй чимало нових сподівань.

Звичайно, сумно, але це всіх чекає. Я знаю, що ми будемо зустрічатися з ними, у нас будуть зустрічі однокласників, і все одно ми всі будемо триматися разом, – ділиться дівчина.

Цей рік через карантин став особливим, додає Єлизавета. Каже, на її думку, карантин додав якоїсь впевненості, адже вона більше вчилася, більше мала часу на себе, тому ЗНО задала навіть краще, ніж очікувала. Її бали – 199, 198 і 196.

 Якщо Єлизавета трошки не дотягнула до 200 балів на ЗНО, то її однокласник Юрій Ярош із цим завданням впорався. Причому впорався блискуче. Хлопець – єдиний з цьогорічних випускників, хто здав на максимальний бал два предмети – фізику та математику.

Готувався я останній рік тільки, але взагалі я в попередні роки брав участь в олімпіадах з фізики та з математики, тому можна сказати, що я таким чином готувався і раніше, – розповідає Юрій.

Загалом 200 балів на ЗНО отримали четверо хмельницьких випускників. Окрім Юрія, – Ольга Кухар, Дарія Несторишина та Антон Дядюк. Усі за свої працю отримали від міської ради грошові сертифікати: 200 балів – 10 тисяч. Відтак Юрій Ярош отримав одразу 20.

Це перша така матеріальна підтримка. Вона однозначно буде зберігатися в наступні роки. Це має бути мотивація для тих, хто активно навчається. І це демонстрація того, що знаннями насправді можна заробляти не тільки моральну, а й матеріальну підтримку для себе вже в 17 років, – коментує міський голова Олександр Симчишин. 

 Цього року у місті майже 1600 випускників шкіл. З них 138 учнів отримали золоті і 41 – срібні медалі.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter