Новини
Інфраструктура

У центрі Хмельницького прокладають новий тротуар

Пішохідної зони на вулиці Парковій, що у центрі міста, не було ніколи. Хмельничани, які мешкають у прилеглих будинках, кілька років просили про її облаштування.

Проект виготовили ще у 2018-му. Цього року відбувся тендер. За його підсумками підрядником стало підприємство «Архітектоніка». Будувати тротуар взялися в середині липня.

Вулиця неширока, важко навіть двом машинам роз’їхатися, а коли дощі – люди у тих калюжах просто під колесами ведуть дітей до школи. Єдина ділянка, де був тротуар, це біля багатоповерхівки, яка одразу при в’їзді зі Староміської на Паркову, – розповідає начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Новий тротуар з’єднає вулиці Староміську та Шестакова. Його протяжність – понад пів кілометра, ширина – півтора метра. На пішохідній зоні вкладуть бруківку. За словами Василя Новачка, бруківка – це естетичніше і краще, вона краще ремонтується у випадку просідань та розриттів.

З 2107 року намагаємося всі нові тротуари викладати виключно бруківкою, – додає керівник УЖКГ.

Заразом частково відремонтують і проїжджу частину. Буде підасфальтоване покриття вулиці Паркової і відремонтований стик між бортовим каменем і дорожнім покриттям.

Завершити будівництво у цьому році не вдасться через обмежене фінансування. На новий тротуар на Парковій з бюджету виділили третину коштів від необхідної суми. Тож об’єкт перейде у 2021 рік.

Цього року у Хмельницькому новий тротуар вже з’явився на вулиці Депутатській. У планах – облаштування пішохідної зони на вулиці Федунця.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Читайте також: У Хмельницькому вперше за 50 років ремонтують двори біля будинків

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter