Новини
Екологія

На Хмельниччині посилюють контроль за випалюванням стерні

Агропідприємства розпочали жнивні роботи на полях Хмельниччини. Не рідко після польових робіт сплалахують поля, що завдає шкоди людям, флорі і фауні, довкіллю. До того ж підвищується рівень пожежної безпеки через посушливу погоду.

Наприклад, за останню добу, ймовірно, через необережне поводження з вогнем виникла пожежа стерні на приватному полі поза межами села Удріївці Дунаєвецького району. Вогнем знищено 3 га післяжнивних залишків. 

В зв’язку з цим Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області посилює контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Вкотре нагадуємо, що у період проведення жнивних робіт категорично забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях!!!”, – наголошують у Держекоінспекції.

У разі виявлення фактів випалювання пожнивних рештків, особи винні у порушенні вимог пожежної безпеки, нестимуть адміністративну відповідальність згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях та лісових угіддях. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян,  завдається шкода навколишньому середовищу.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter