Новини
Кримінал

Хмельничанину, який збував наркотики за кордон, світить 15 років за ґратами

Хмельничанин з метою власного збагачення, задля подальшого прийняття замовлень від осіб, котрі бажають придбати наркотичні засоби та/або психотропні речовини, у Хмельницькому створив у месенджері «Telegram» відповідний обліковий запис для прийняття таких замовлень.

У подальшому, в період з травня 2019 року до лютого 2020 року, чоловік, застосовуючи методи конспірації, використовуючи можливості Telegram-зв’язку для обміну повідомленнями із замовниками та поштові послуги зв’язку, збував попередньо розфасований прекурсор третім особам на території Хмельницької та інших областей.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання останнього працівниками поліції виявлено та вилучено 642 г хімічної речовини – фенілнітропропену.

Окрім того, зловмисник за допомогою мережі Інтернет через месенджер «Вайбер», використовуючи міжнародні поштові відправлення, упродовж січня-лютого 2020 року організував переміщення прекурсору через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, за що отримував відповідний прибуток.

Загальна маса переміщеного через митний кордон фенілнітропропена становила понад 1 кг.

Незаконно здобуті кошти від реалізації прекурсора молодик використовував на продовження організації його незаконного обігу.

Досудовим розслідування неправомірні дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 305 (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу прекурсорів, вчинене повторно), ч.ч. 2, 3 ст. 311 (незаконний збут прекурсорів, вчинений в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За вказані злочини передбачено максимальний розмір покарання у виді позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter