Новини
Кримінал

Залишене взуття допомогло знайти викрадачів авто на Хмельниччині

Деражнянський район: 9 серпня о 22:30 у місцевого жителя села Ябунівка вкрали із подвір’я автомобіль.

Як повідомив потерпілий, він того вечора дивився допізна телевізор, а коли вийшов на вулицю, щоб загнати своє авто в гараж, жахнувся. Машини на подвір’ї не виявилось. Чоловік одразу взявся дзвонити до поліції.

Викрадену автівку з механічними пошкодженнями правоохоронці розшукали неподалік від місця вчинення злочину на узбіччі. А поблизу виявили пару чоловічих шльопанців. Коли почали шукати ймовірних підозрюваних, побачили як біля місцевого магазину відпочивала компанія, в якій один юнак був без взуття, а від його старшого товариша, окрім різкого запаху алкоголю, було чути бензином. 

Викрадачем виявився 22-річний місцевий, який раніше уже вчиняв схожі випадки. Але попри свою “любов” до чужих авто, молодик не має водійське посвідчення. А перевірка горе-водія на стан алкогольного сп’яніння показала 2,46 проміле. Також молодик втягнув у халепу свого 15-річного знайомого. Взуття неповнолітнього, яке він загубив біля машини, допомогло оперативно розкрити злочин.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Також 22-річному зловмиснику доведеться відповідати за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність, а також за цілу низку адміністративних правопорушень як то кермування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та без посвідчення водія.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter