Новини
Дозвілля

Електронна музика, пінна вечірка та «острівні» артисти: як хмельницьку молодь вітав MYFEST

Фестиваль, створений молоддю Хмельницького для молоді, привітав громаду майбутнього зі святом на всі сто відсотків.

Фестивальна програма #MyFEST2020 цього року, попри карантинні обмеження, була досить насиченою та орієнтованою на всі смаки, не залежно від віку.

Святкування «Міжнародного дня молоді» розпочалось ще о другій дня з сімейних, екологічних та дитячих локацій.

Можливості для саморозвитку та самовдосконалення презентували громадські організації, які представляли власні ятки з активностями та арт-майстернями.

Так просвітницько-акумуляційну функцію на фестивалі представили такі організації та благодійні фонди, як: ГО «Сучасна Україна», ГО «Хмельницький ІТ-кластер», БФ «Молоде життя», Подільська правова Ліга, ГО «Січ», Нова генерація міста, ГО «Світ без бар’єрів», БФ «Твори добро», Спілка громадської молоді, НСОУ Пласт Хмельницький, КУ «Молодіжний центр».

Незмінною та основотворчою є на фесті екологічна компонента, яку презентували гостям через участь у літньому свопі, еко-ярмарку, тематичних майстер-класах, презентації програми по сортуванню сміття та роботу Екобусу.

Еко-лимонад та крафтовий антисептик можна було створити власноруч у рамках казкової та смачної «Лабораторії хімічних чудес».

Окремий простір був виділений і під відпочинок з дітьми, яким пропонували незвичні руханки, розпис аквагримом, цікавезні майстерні з розпису гіпсових скульптур. Розвинути  інтелектуальні навички можна було на локаціях з ментальної арифметики та складання кубика Рубіка.

З немовлятами вкотре провели спортивну активність – «бейбі перегони», в той час, коли батьки могли долучитись до  майстер-класу з вибору дитячого крісла.

Спортивні заходи охопили такі напрямки, як дитяче та доросле регбі, стрітбаскетбол, пляжний волейбол та мотокрос.

Поціновувачі романтики латиноамериканської танцювальної програми, або вуличного контемпу, мали змогу взяти участь у тематичних майстернях за участі професійних танцюристів.

Прихильники сучасної української поезії слухали декламацію місцевих читців з літературної сцени.

А любителі креативних фото на фестивалі мали нагоду не тільки потрапити в стрічковий рай та царство кольорових бульбашок, а й зробити авторське селфі з Хмельницьким міським головою, щоправда, паперовим.

І вже після сьомої вечора свою мистецьку програму презентував «Острів закоханих». Кількагодинний перформанс, який являв собою суміш музичних виступів топових хмельницьких виконавців та світла дійсно вразив гостей.

Так, через річку Південний Буг фестивальникам своє мистецтво дарували виконавці Антон Вараниця, Kate Soul, Влад Ликов, Шугар та гурт «Чумацький Шлях». Завершила острівний арт-калейдоскоп Dj Nastia Zoloto.

Проте перформації острова не заважали продовженню фестивальної програми на території Молодіжного парку. Так, фестивальна сцена зустрічала артистів розмовного жанру та гумористів, а також класиків жанру stаnd up.

Вже після десятої вечора під палкі діджейські сети молодь охолоджувалась на пінній вечірці. Тож можна підсумувати, що  MYFEST 2020 прокотився не тільки територією парку, а й далеко поза нею. День молоді видався неймовірно насиченим якісним та подієвим розмаїттям. Так тримати, Хмельницький!

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter