Новини
Політика

Хмельницька ТВК залишиться без “Голосу”

Партія «Голос» «відкликатиме» з територіальних виборчих комісій Хмельниччини усіх своїх представників. Причина – підозра в співпраці з іншими партіями. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця партії «Голос» Кіра Рудик.

Постановою ЦВК 10 серпня у Хмельницькій області було сформовано 17 територіальних виборчих комісій, до складу яких, зокрема, увійшли 36 представників партії «Голос», а вже 12 серпня ця політична сила оголосила про «відкликання» усіх своїх висуванців з комісій області.

 «Місцеві вибори ще не оголосили, а боротьба з підкилимними схемами починається. І починаємо ми з себе. Сьогодні до мене звернулися десятки людей, обурених ситуацією на Хмельниччині. Є підозра про співпрацю членів ТВК (тервибочкомів), поданих від «Голосу», з іншими партіями. Наша служба безпеки перевірила інформацію негайно. Підозра обґрунтована. І мені, і голові Хмельницького осередку цього достатньо для негайного рішення: ми відкликаємо всіх 35-х членів ТВК. Голова осередку вже підписує відповідне подання в Центрвиборчком»,  написала в середу ввечері, 12 серпня, голова «Голосу» в Facebook.

У телефонній розмові з представницею ОПОРИ керівник Хмельницького обласного осередку партії «Голос» Віктор Артеменко зазначив, що інформація, яка надійшла до керівництва партії, настільки критична, що партійці вирішили перестрахуватися. За його словами, це принципова позиція партії, з таким не жартують.

«Ми отримали з місцевих осередків інформацію, що окремі представники територіальних виборчих комісій, яких ми подали, пов’язані з іншими партіями. Для нас це неприпустимо. Наша безпекова служба перевірила цю інформацію, вона підтвердилася. Тому всіх, кого ми подавали членами ТВК у Хмельницькій області, знімаємо. Спробуємо знайти нових людей. Якщо не встигнемо – так вже й буде», – прокоментував рішення партії голова обласної організації партії.

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу України однією з причин дострокового припинення повноважень члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії є внесення подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter