Новини
Кримінал

Поліція зафіксувала 8 випадків онлайн-шахрайства на Хмельниччині

Через свою довірливість мешканці обласного центру, а також жителі трьох районів Хмельниччини втратили чималі суми.

Так, 31-річна жителька Новоушицького району втратила 3 тисячі гривень, намагаючись купити у мережі велосипед. А 30-річний житель с. Адампіль Старосинявського району перерахував 19 930 гривень за картоплекопалку до мінітрактора. Обоє потерпілих товар поки так і не отримали.

В одній із соціальних мереж 49-річна жителька Ізяслава побачила оголошення про продаж зерна та комбікорму. Потерпіла перерахувала 4 тисячі гривень, але товар теж не отримала.

5560 гривень під приводом розблокування рахунку зняли з картки 44-річного хмельничанина псевдобанкіри.

А 52-річний хмельничанин втрапив на шахраїв, намагаючись через сайт винайняти житло. Чоловік перерахував 1500 гривень, але квартира виявилась фіктивною.

Також напередодні 19-річна жителька Хмельницького на одному із сайтів знайшла оголошення про оренду квартири. Перерахувала 3 тисячі гривень за місяць. Але ріелтор виявився фіктивним. І квартира теж.

На стандартну шахрайську «вудку» від псевдобанкірів потрапив 33-річний хмельничанин. До потерпілого зателефонувала невстановлена особа і під приводом підвищення ступеня безпеки картки, випитала реквізити і зняла майже 80 тисяч гривень.

Також на шахраїв натрапила 34-річна хмельничанка, яка на одному із сайтів намагалась купити шубу. Жінка перерахувала 17 тисяч гривень, після чого зв’язок з продавцем перервався.

За усіма вищеперерахованими фактами працівники поліції наразі проводять перевірки і закликають громадян бути уважними і не потрапляти у доволі поширені шахрайські схеми.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter