Новини
Погода

Прогноз на вихідні: ці дні визначають погоду на вересень-січень

У третю суботу серпня в усьому світі відзначають День безпритульних тварин. Подію проголосили в 1992 році. По суті, свято є закликом до власників тварин, покликаним пробудити у них свідоме ставлення до тварин, щоб запобігти їхньому неконтрольованому розмноженню.

У цей день відзначається перенесення із Єрусалиму до Константинополя мощів первомученика Стефана (Степана). Степан вважається покровителем коней. Наші пращури помітили, яка погода на Степана – такий і вересень буде. А по тому, які дні 15-19 серпня, визначали погоду на вересень-січень.

16 серпня вшановується пам’ять преподобного Антона Римлянина, Новгородського чудотворця. У народі святого називали Антон Віхровій, оскільки у цей день часто буває вітер, по якому судять про майбутню зиму. Якщо на Антона вихор – чекай сніжну зиму. Ще в давнину помітили, який цей день, такий і жовтень.

15 серпня з самого ранку небо у Хмельницькому вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів. А 16 серпня небо у Хмельницькому буде вкрите хмарами тільки вночі, вранці воно очиститься та буде ясним до самого вечора. Без опадів.

Температура повітря: субота: вранці +17, вдень +24, ввечері + 18, неділя: вранці +19, вдень +25, ввечері + 20
Атмосферний тиск: 
739 мм
Вологість повітря: 
35-53%
Швидкість вітру:
3,6-4,2 м/с

В суботу хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Шепетівці буде зберігатися похмура погода. Без опадів. А у неділю увесь день у Шепетівці утримається ясна погода. Без опадів.

Температура повітря: субота: вранці +16, вдень +23, ввечері + 18, неділя: вранці +17, вдень +25, ввечері + 19,
Атмосферний тиск: 
743 мм
Вологість повітря: 29-57%
Швидкість вітру:
2,4-4,1 м/с

У суботу в Кам’янці-Подільському – ясна погода, у другій половині дня небо затягнулося хмарами, проте ввечері знову очистилося. Без опадів. А у неділю весь день у Кам’янці-Подільському буде хмарним. Без опадів.

Температура повітря: субота: вранці +17, вдень +26, ввечері + 22, неділя: вранці +18, вдень +26, ввечері + 21,
Атмосферний тиск: 
745 мм
Вологість повітря: 29-57%
Швидкість вітру:
3,2-4,7 м/с

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter