Новини
Події

Замість реконструкції історичної будівлі Хмельницького, будують новітній ТЦ

Історична споруда, яка знаходиться на розі Старокостянтинівського шосе та вулиці Шевченка буде демонтована новим приватним забудовником. На тому місці планують побудувати новітній торгово-офісний центр. Про це Суспільному повідомив, директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради Олександр Чорнієвич.

Будинок був збудований ще у 1912 році для солодового заводу комерсант Михайло Шильман. Тоді завод мав 5 поверхів та був найвищим у всьому Проскурові.

Після солодового заводу тут був хлібзавод. А згодом в приміщенні розташовувалися крамнички. Але останні роки споруда пустувала та руйнувалася. Саме ця споруда – один із сорока об’єктів Хмельницького, який не потрапив до затвердженого міністерством культури списку будівель, які мали б охороняти.

Директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради Олександр Чорнієвич прокоментував дану ситуацію:

«Ця будівля аварійна, огороджена давно, і багато елементів будівлі вже падали як назовні, так і всередину, і вона підлягала демонтажу. Тому цю ділянку віддали під будівництво приватному власнику та орендарю землі. Якби власником була міська рада, то тоді б робили реставрацію, і вкладали б у неї мільйони. Приватник вкладати не хоче».

Тож, за словами посадовця, наприкінці цього чи в наступному році на місці солодового заводу будуватимуть багатофункціональний комплекс з торговельними площами й офісами.

«Нова споруда, яку збудують на місці старої, буде естетичною, з баченням молодих архітекторів, не стандартна, як будували 10-15 років тому, досить хороший фасад. Я думаю, цю місцевість вона прикрасить», – каже Олександр Чорнієвич.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter