Новини
Здоров’я

У Хмельницькому помер хворий з COVID-19

На середину дня кількість лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією у Хмельницькій області збільшилася до 1563.

Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, до статистики додалося 13 нових випадків:

  • 3 – м. Нетішин
  • 3 – м. Славута
  • 2 – м. Хмельницький
  • 2 – Славутський район
  • 1 – Кам’янець-Подільський район
  • 1 – Теофіпольський район
  • 1 – Хмельницький район

Також повідомляють в ОДА про ще один летальний випадок, пов’язаний із захворюванням на COVID-19. В міській інфекційній лікарні помер чоловік 1946 року народження, мешканець міста Чортків Тернопільської області.

Цей випадок доданий до статистики Хмельниччини, оскільки спочатку чоловік лікувався у Кам’янець-Подільській міській лікарні. Кількість летальних випадків, пов’язаних із COVID-19, в області наразі 34.

За інформацією прес-служби Хмельницької міської ради станом на ранок у ХІЛ на лікуванні перебувало 122 хворих на коронавірус. З них понад третина – 44 пацієнти – хмельничани.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, Хмельниччина залишається у “зеленій” карантинній зоні, оскільки відповідає критеріям, визначеним Кабміном.

Нагадаємо, для того, аби Хмельницька область і надалі залишалася у списку регіонів, де дозволене послаблення карантину, кількість нових підтверджених випадків захворювання на COVID-19 протягом двох тижнів не повинна перевищувати 501. Про це на вчорашньому брифінгу повідомив перший заступник голови ОДА Роман Примуш.

Крім того, кількість тестувань щодня має становити не менше 24 на 100 тисяч населення, а ліжка у лікарнях першої хвилі за останні 5 днів мають бути завантажені менше, ніж на 50%.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter