Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому тестують електронний квиток

Хмельничан-пільговиків просять користуватися у транспорті новими проїзними документами. А тим, хто ще не встиг їх отримати, наполегливо радять це зробити найближчим часом.

З цього тижня у громадському транспорті обласного центру запустили валідатори. За допомогою цих пристроїв, встановлених в усіх тролейбусах, працюють проїзні документи для пільгових категорій.

Ми просимо всіх валідувати отримані електронні квитки у валідаторах та пост-терміналах. Протягом двох місяців ще можна отримати електронний квиток пільговим категоріям громадян. Ті, у кого не буде електронних квитків, у майбутньому не зможуть їхати у громадському транспорті безкоштовно,пояснює заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко.

Кондуктори розповідають: хмельничани про нововведення знають. А один з водіїв тролейбуса, який працює без кондуктора, зазначає: нововведення спростить і його роботу.  

Впровадження електронного квитка – зручна інновація для «Електротрансу». І вже наступного року дозволить зекономити до 2-3 мільйонів гривень.

Ми маємо можливість за допомогою встановленої програми відслідковувати кількість пільгових пасажирів щодня. На сьогодні їх не так багато, оскільки є обмеження в плані перевезень пасажирів. Але 10-12 тисяч ми вже сьогодні відслідковуємо. Не тільки підприємству це зручно, а й пасажирам,коментує директор ХКП «Електротранс» Віктор Паламарчук.

Наразі у Хмельницькому отримати електронні квитки можна у восьми громадських приймальнях, а також у ЦНАПі. За необхідності кількість місць видачі збільшать до 19. Для оформлення електронного квитка при собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення особи пільгової категорії.

Наразі пільговий квиток – безлімітний, тож кількість поїздок на ньому необмежена. За безготівковим розрахунком у громадському транспорті стежитиме новий підрозділ «Електротрансу» – служба з контролю за проїздом.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter