Новини
Події

На Хмельницькій АЕС встановили безконтактні термосканери

На атомній електростанції продовжують впроваджувати посилені протиепідемічні заходи через небезпеку поширення COVID-19.

На енергопідприємстві встановили автоматичні безконтактні термосканери TS-50 вітчизняного виробника. Приладами замінили тунельні сканери і дозатори, які перенесли до навчально-тренувального центру, спорткомплексу та басейну.

На відміну від попередніх, час спрацювання і вимірювання температури у нових сканерів – мінімальний. За словами начальника служби відомчого нагляду і пожежної безпеки (СВНіПБ) Сергія Сахнюка, щоб виміряти температуру персоналу, який проходить на територію проммайданчика ХАЕС, достатньо близько однієї секунди. Такий короткий проміжок часу дозволяє персоналу, безпечно, оперативно та з дотриманням відповідної дистанції проходити на робочі місця.

При проході на територію працівники ХАЕС підносять зап’ястя руки до термосканера на відстань від 1 до 3 см. від датчика, не роблячи при цьому дотику, тим самим виключаючи безпосередній контакт. Після вимірювання температури, показники якої висвічуються на табло, відбувається дезинфекція рук. Закуплений сертифікований дезрозчин, – зазначив Сергій Сахнюк.

Серед найближчих планів керівництва ХАЕС – обладнання термосканерами і дезінфекторами рук всіх прохідних на територію проммайданчика, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Довідка: Станом на 17 серпня 2020 року, на Хмельницькій АЕС підтверджено 24 випадки захворюваності на COVID-19, з них 19 осіб одужало.

На території Нетішинської міської ОТГ у 90 осіб (у тому числі 17 дітей, 24 працівники ВП ХАЕС, з них 1 – зареєстрований в Славутському центрі ПМСД, 3 медпрацівники) лабораторно підтверджено захворювання на COVID-19. З них: 79 – одужало, 1 – летальний випадок. 8 осіб із числа хворих знаходиться на самоізоляції, 2 особи перебувають на лікуванні.

За минулу добу не зареєстровано нових випадків захворювання на коронавірус.

За інформацією Центру ПМСД м. Нетішин, на території Нетішинської міської ОТГ знаходиться 52 особи на самоізоляції. На сьогодні завершився період самоізоляції у 957 осіб. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter