Новини
Події

З приміщення суду у Хмельницькому евакуювали кілька десятків людей

На території установи працювали близько 40 судових охоронців та десяток хмельницьких рятувальників.

Пожежники вчергове навчалися. Разом з працівниками служби судової охорони відшліфовували свої професійні навички, ліквідовуючи умовну пожежу у приміщенні Апеляційного суду.

Залучили по максимуму людей. З метою удосконалення наших дій повністю розписали, хто що має робити. І я думаю, у разі виникнення надзвичайної ситуації, усі особи, які перебувають у приміщенні, будуть евакуйовані, а необхідна допомога буде надана вчасно, – розповів  заступник начальника управління Служби судової охорони ТУ ДСА хмельницької області Степан Кшевжінський.

За сценарієм навчань, з вікна третього поверху Апеляційного суду евакуйовували одного «потерпілого». В інсценуванні пожежі взяли участь близько 40 судових охоронців та 10 рятувальників. Пожежники розповідають: головне, швидко виявити, де саме горить вогонь, вчасно розпочати евакуацію потерпілих, якщо вони є.

Найперше, що треба зробити у разі отруєння хоча б незначною кількістю чадного газу, – надати потерпілому доступ до свіжого повітря, пояснюють медики.  

Під час навчальної тривоги з будівлі Господарського та Апеляційного суду на вулицю вивели кілька десятків працівників та цивільних осіб.

За словами працівників судів, навчання було корисне для них, оскільки часто в екстремальній ситуації люди губляться і не розуміють, як мають поводитися.

Крім того, усім присутнім на навчанні розповіли про вогнегасники, та показали, як правильно ними користуватися.

Подібне навчання в Апеляційному суді відбулося вперше.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

В апеляційному суді — горіло

У апеляційному суді гасили пожежу. З третього поверху врятували одного потерпілого. За таким сценарієм відбувалося навчання надзвичайників і працівників Служби судової охорони. З приміщень господарського та апеляційного суду на вулицю вивели кілька десятків людей. Участь у навчанні взяли 10 пожежників та 40 судових охоронців.#Хмельницький, #навчання, #пожежники, #апеляційний_суд, #господарський_суд, #судова_охорона, #медики, #сигналізація, #мтрк_місто

Опубліковано МТРК "Місто" Понеділок, 17 серпня 2020 р.

Читайте також: Хмельницькі пожежники отримали новенькі квартири та новітнє спецобладнання

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter