Новини
Дозвілля

Що у Хмельницькому з’явилось першим: велосипедист чи велодоріжка?

Чотири року тому в Хмельницькому з’явилась перша велодоріжка у парку ім. Чекмана. На якій лише зрідка можна було зустріти поодиноко проїжджаючого велосипедиста.

Скептики вважали марною справою організацію велоінфраструктури, вказуючи на необхідність ремонту доріг та інших проблем у місті. Але, насправді, що може бути важливіше ніж здоров’я підростаючого покоління.

Як повідомляє управління ЖКГ Хмельницького, за останні роки збільшувалась кількість велодоріжок і пропорційно з ними зростало число бажаючих змінити спосіб пересування. Тішить те, що до числа велолюбителів почали долучатись навіть автомобілісти з багаторічним стажем, жінки та дітлахи. І найголовніше, вдалось привабити вже й не дітей, та ще не досить дорослих – підлітків, більшість з яких у пошуках себе, яких важко відірвати від ґаджетів та захопити здоровим способом життя.

Отож, певно, таки поява велодоріжок збільшила число тих хто обрав велосипед, як основний спосіб пересування містом.

*Велосипедист, який тричі на тиждень їздить по 6 км, має таке ж здоров’я, як не велосипедист, молодший на 10 років. Долучайтесь до спільноти здорових, веселих та активних водіїв роверів!

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter