Новини
Здоров’я

COVID-19 на Хмельниччині: дезінфекція ринку та 80 нових хворих

Голова Хмельницької ОДА стверджує: щодня коронавірусна статистика в області погіршується.

Днями Хмельницький сколихнула інформація про масове захворювання на COVID-19 на центральному продовольчому ринку. Начебто у «м’ясному» павільйоні занедужали 11 продавців. Насправді, це – фейк, запевнив під час телефонної лінії «Міська влада відповідає» заступник міського голови Володимир Гончарук.

Була виявлена, дійсно, одна особа, яка здійснювала там торгівлю, але вона останній раз була приблизно за 10 днів до того, як у неї був підтверджений COVID-19. В принципі, там проведено дезінфекцію і вживаються заходи для того, щоб мінімізувати якісь наслідки. Поки що якихось додаткових осіб безпосередньо звідти чи поруч не виявлено. Але те, що 11 осіб – це точно дезінформація, – прокоментував Володимир Гончарук.

І якщо на продовольчому ринку з COVID-19, за словами влади, все під контролем, то загалом по області ситуація дедалі погіршується. Про рекордну для Хмельниччини кількість нових хворих – 80 – повідомив голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет під час сьогоднішнього брифінгу.

Детальна інформація щодо всіх випадків наразі відсутня, проте про деякі очільник області розповів. Так, найбільшу кількість хворих – 19 – підтверджено серед працівників підприємства «Мотор Січ». Двоє хворих (72 і 77 років) – з Хмельницького госпіталю ветеранів війни.

Також серед нових випадків:

  • медпрацівники Хмельницької обласної та Шепетівської і Ярмолинецької центральних районних лікарень,
  • контрактник та строковик зі Славутчини,
  • працівник відділу звернень громадян Хмельницької міської ради
  • троє податківців,
  • представник Теофіпольського підрозділу Держспоживслужби.
  • працівниця дитсадка у Волочиському районі;
  • вчитель з Красилівського району.

Всього в області від початку епідемії підтверджено 1771 випадок захворювання на COVID-19. Кількість стаціонарних хворих збільшилася до 167. З них 126 лікуються у ХІЛ, 23 – в Дунаєвецькій і 18 – в Славутській центральних районних лікарнях.

Кількість летальних випадків станом на сьогодні – 38. Подолали хворобу 1186 осіб.

Нагадаємо, з 17 серпня в Хмельницькій області запрацювали дві лікарні «другої хвилі», які прийматимуть пацієнтів з COVID-19 – Дунаєвецька і Славутська ЦРЛ.

Всі нові хворі з півдня або півночі області будуть госпіталізуватися в ці лікарні. Коли госпіталізація з цих частин області буде відбуватися у ці районні лікарні, в нас будуть фактично тільки Хмельницький і центральна частина області. Тому кількість госпіталізованих, ми плануємо, поступово зменшиться, – пояснив під час прямої телефонної лінії Володимир Гончарук. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter