Новини
Події

Влада Хмельницького не бачить загрози руйнування будинку, під яким повзе земля

Про це заявив на місці надзвичайної події у Хмельницькому, де, нагадаємо, вночі під будинком почав зсуватися  ґрунт, заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Однією з причини зсуву ґрунту посадовець вважає недотримання державних будівельних норм.

Не було спроектовано дренажну систему, і вона не була зроблена. Не було проведено зсувозахисних робіт. Тому це і відбулося, – висловив на місці події свою думку пан Бондаренко.

На сусідній ділянці забудовник, «Будівельний Альянс Груп», зводить будинок для служби зовнішньої розвідки. Наразі будівельники проводять роботи з укріплення стіни будівлі, які, за словами заступника міського голови, мав би виконати той забудовник, який зводив будинок, під яким зсувається земля.

Роботи обіцяють завершити протягом трьох тижнів.

«Ми на цю годину не бачимо загроз щодо руйнування будинку. Ми не бачимо також необхідності відселення. На цей момент (на момент брифінгу – ред.) у міській раді відбувається засідання комісії під головуванням Анатолія Нестерука. Очевидно, буде прийняте рішення про тимчасове відселення мешканців під’їзду за адресою Кармелюка 4/2. Зараз йдеться про відселення на одну добу, поки будуть проводитися укріплювальні роботи», – прокоментував Андрій Бондаренко

Щодо можливих місць розміщення людей, яких у будинку проживає близько півтори сотні, то наразі, за словами посадовця, проводяться перемовини з готелями.

На місці працює шість одиниць важкої техніки, які зібрали з різних будівельних майданчиків міста.

Профінансує всі необхідні роботи з укріплення землі під будинком «Будальянс».

Те, що сталося у мікрорайоні Озерна заступник міського голови не вважає надзвичайною ситуацією.

Це робоча ситуація, – прокоментував Андрій Бондаренко.

Вид з балкону на місце зсуву. Фото – з соцмереж

Опубліковано Хмельницька міська рада Середа, 19 серпня 2020 р.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter