Новини
Надзвичайні події

Олександр Симчишин: “Винні мають бути покарані”

Нагадаємо, вчора о 04:15 ранку, будинок на вулиці Кармелюка 4/2, що у Хмельницькому мікрорайоні Озерна, опинився над прірвою.
Мешканців будинку розбудив сильний шум з вулиці.

В 6:40 вже була проведена перша нарада в телефонному режимі із заступникам і службами. Близько 7 ранку представники міської ради вже були на місці. Кілька годин спілкувався з усіма на місці особисто, – говорить мер міста Олександр Симчишин.

Впродовж дня проведені необхідні роботи щодо стабілізації схилу. Відсипано десятки вантажівок глини, здійснено трамбування і збудовано частину підпірної стінки. За попередніми висновками будівельників будинку нічого не загрожує, схил стабілізовано.

Довідково: земельна ділянка на Кармалюка, 4/2 виділена 25.12.2014 року, містобудівні видані 27.02.2015. Будинок зданий в 2016 році.

Коли о 4-тій годині ранку це все сталось, ми звернулись до прораба “БудАльянсу”, який сказав нам чекати до 8-ої години ранку, доки робітники вийдуть на роботу. Також ми не одноразово попереджали генерального директора фірми, що таке може статись. Проживати тут на даний час небезпечно,– прокоментував голова ОСББ будинку Микола Козарчук.

В свою чергу будівельна фірма, яка будувала ЖК “Чайка” не визнає свою провину, а навпаки.

В проекті нашого будівництва підпірної стіни не було. Тому Крутилко звинувачує нас в тому, що сталось. Хоча ми не проводили земельних робіт і насипу вистачало. Я не знаю хто проектував їм будинок, але за 2 метри не можна було копати та тим більше глибиною 6 метрів, – коментує ситуацію Юрій Стьобал, який є представником Інвестиційно-маклерського дому “Респект”.

Ми ще років 4-5 звертались до міської влади з тим, що цей будинок будується на зсуво-небезпечному склоні, без всяких міроприємств. В будь-якому випадку рано чи пізно цей склон би осунувся. Зараз ми зробили міроприємства, які забезпечать стійкість цьому дому. Ми розуміли, що якщо ми цього не зробимо то на нашу територію потім цей грунт поповзе, -відповів на обвинувачення Іван Крутилко.

На даний момент будівельники зводять підпірну стіну. Повідомляють , що на укріплення грунту потрібно 3 тижні. Ситуацію пояснюють недотриманням норм під час зведення будинку.

Рішення про прийняття в експлуатацію ухвалено Державною архітектурно-будівельною інспекцією. Рішення про виділення земельної ділянки в постійне користування на Панаса Мирного, 20/1 ухвалено 17.09.2014 року.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter