Новини
Події

Бойову машину, модернізовану на Шепетівському заводі, покажуть на виставці зброї

Вже не вперше фахівці ДП «Шепетівський ремонтний завод» представляють зразки удосконалених бойових автомобілів на спеціалізованих виставках.

Реактивну систему залпового вогню “Ураган” покаже на Міжнародній виставці «Зброя та безпека 2020» Державний концерн «Укроборонпром».

Ймовірно як шасі для модернізованої пускової установки 9П140 системи залпового вогню БМ-27 «Ураган» буде використано модель Tatra-815, яка виготовляється у декількох варіантах – 4×4, 6×6, 8×8, 10×8, 10×10, 12×8 та 12×12.

Модель вже використовується в світі як шасі для різних реактивних систем залпового вогню, у тому числі 122-мм БМ-21 «Град», при чому у варіантах як у 4×4, так і 8×8, повідомляє Український мілітарний портал.

 З якою конкретно колісною формулою покаже «Укроборонпром» модернізовану РСЗВ «Ураган» на шасі Tatra, наразі не відомо. Роботи ж з модернізації бойової машини проводили спеціалісти ДП «Шепетівський ремонтний завод». Раніше вони вже представляли 122-мм РСЗВ БМ-21 УМ«Берест».

Ця РСЗВ, побудована на базі автомобіля КрАЗ-5401НЕ, обладнаного дворядною 4-дверною кабіною, дозволяє розміщувати розрахунок системи у кабіні. Також на відміну від радянського зразка вона має 50 напрямних для реактивних снарядів.

Ще раніше шепетівські фахівці представляли на виставці спеціальну частину виробу БМ-21У «Град», виготовлену у кооперації з іншими підприємствами вітчизняного військово-промислового комплексу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter