Новини
Суспільство

Хмельничани можуть відстояти старовинні будинки міста

Замість історичних, але занедбаних будівель у Хмельницькому з’являються бетонно-скляні висотки, які подекуди роками стоять порожні в очікуванні мешканців та орендарів.

З ініціативою дізнатися думку хмельничан щодо збереження історичної спадщини міста виступила Агенція розвитку міста. Для цього створили опитування, де кожен небайдужий хмельничанин може висловитися, чи потрібні місту старовинні будівлі і яким чином можна їх зберегти.

Нагадаємо, наразі у Хмельницькому активно дискутують щодо долі старовинної будівлі на розі вулиці Шевченка та Старокостянтинівського шосе.

У зведеній ще 1912 року для солодового заводу комерсантом Михайлом Шильманом будівлі згодом функціонував хлібзавод. Проте протягом багатьох років приміщення стояло пусткою і поступово руйнувалося. Тепер на цьому місці з’явиться чергова торговельно-офісна висотка.

Тож хмельничани, яким небайдужа доля історичних будівель та які прагнуть зберегти історію міста бодай у його центрі, можуть висловити свою точку зору в опитуванні. Можливо, влада дослухається до думки містян, і на мапі культурних об’єктів обласного центру таки додасться відреставрованих та цікавих для туристів об’єктів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter