Новини
Здоров’я

Кам’янецькі заклади освіти перевірили щодо дотримання рекомендацій МОЗ

Комісія з питань підготовки навчальних закладів до навчального року Кам’янець-Подільської міськради провела об’їзд шкіл міста. Її висновок – школи міста до прийому дітей готові, рекомендацій МОЗ у них дотримано.

Про це Суспільному розповів заступник Кам’янець-Подільського міського голови Василь Сукач.

За його словами, освітяни зробили всі заходи, необхідні для школярів у період карантину.

«Насамперед заклади освіти встановили гнучкий графік занять та харчування для різних категорій учнів. Також, відповідно до рекомендацій МОЗ, освітяни розробили алгоритм дій в умовах адаптивного карантину. До прикладу, соціального дистанціювання дотримуватимуться за рахунок унеможливлення масових скупчень: буде відкрито декілька входів до шкільних будівель, збільшено відстань між партами, зроблена розмітка на підлозі для організованого руху коридорами», – каже Василь Сукач.

У всіх навчальних закладах міста обладнано місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок, заклади освіти забезпечені дезінфікуючими та миючими засобами. Учні та вчителі допускатимуться до школи лише за наявності засобів індивідуального захисту.

В усіх навчальних закладах міста передбачена також можливість проведення уроків на відкритому повітрі. Адаптовані до потреб навчання й великі приміщення.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter