Новини
Освіта

У селі на Хмельниччині завершують будівництво нової школи

Двоповерховий навчальний заклад у селі Корчик Шепетівського району готовий майже на 80 відсотків.

Наразі два десятки будівельників задіяні на перекритті будівлі спортзалу. В цокольному приміщенні школи-довгобуду будівельні роботи практично завершені, залишилось укласти плитку. Сходові клітини між поверхами в головному корпусі школи уже облицьовані. В навчальних аудиторіях готуються встановлювати шкільні меблі.

Також навколо території школи виклали бруківку та встановлюють паркан.

Після завершення будівництва до школи довозитимуть дітей із сіл Романів, Хутір, Климентовичі. Нова школа розрахована на 196 дітей, але при її відкритті планується навчання 180 дітей, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Нагадаємо, під час візиту на Хмельниччину міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов відвідав село Корчик, аби на власні очі побачити, як тривають роботи з будівництва школи.

Довідка: Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 53,6 млн грн. Починаючи з 2018 року будівництво фінансується за рахунок співфінансування з ДФРР та місцевого бюджету. Зокрема, у 2018 році з ДФРР надійшло 10 млн. грн., в 2019 – 12, 4 млн. грн. В поточному році на завершення будівництва нової школи в Корчику з державного бюджету виділено понад 15 мільйонів гривень, з обласного бюджету – 1,351 млн. грн, районного і сільського бюджетів – 300 тисяч гривень.

На даний момент ступінь готовності об’єкта складає близько 80 відсотків.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter