Новини
Культура

Кам’янець-Подільська дієцезія провела День молоді на свіжому повітрі

Уперше день молоді відбувся не у Хмельницькому, а на території кемпінгу неподалік міста Бар Вінницької області. Учасники жили в наметах. Було встановлено польовий вівтар , де на Службу Божу та конференції й адорації збиралися учасники. Про це повідомляє credo.pro

Першого дня молодь вітав ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський. Відбулася приміційна Меса о. Віталя Куніцького та о. Владислава Котюжанського. А ввечері молодь молилася на адорації Пресвятих Дарів.

У суботу, 22 серпня, Євхаристію очолив єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький. Цього дня учасники вислухали конференцію про гордість. А увечері був концерт та посиденьки біля вогнища.  

23 серпня, недільну Службу Божу на завершення Дня молоді очолив єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Ян Нємєц. Під час проповіді владика пояснював значення слів Господа «Юначе, кажу тобі встань» (пор. Лк 7, 14).

«Це означає не просто встати, а мати в собі воскресіння, вічне життя», — наголосив єпископ. Владика закликав молодь не покладатися на ідолів, а вшановувати Господа.

На завершення Служби Божої відповідальний за душпастирство молоді в Кам’янець-Подільській дієцезії та організатор ДДМ отець Микола Бистрицький закликав молодь запам’ятати цей ідеальний момент та сумувати за ним, і постійно шукати його наново — приходячи до вівтаря, на якому перебуває Ісус Христос.
День молоді завершився пікніком.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter