Новини
Події

Аудитори виявили у Хмельницькводоканалі фінансові махінації на суму понад 11,7 мільйонів гривень

Журналісти “ХМ-інсайд” поговорили на цікаві теми із головним фінансовим «ревізором» Хмельниччини.

Анатолій Марценюк – людина в цій сфері досить обізнана. Тривалий час працював у податкових органах, очолював Головне управління ДФС у Хмельницькій області. Нині він є заступником начальника Західного офісу Державної аудиторської служби України.

За матеріалами Держаудитслужби розпочато 10 досудових розслідувань. Вручено 9 повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. З них левова частка стосується колишнього бухгалтера Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс». Слідство підтвердило декілька епізодів фінансових зловживань, виявлених нашими фахівцями. Зокрема, виведення 3,4 мільйона гривень з підприємства під виглядом виплати зарплати на рахунки фізичних осіб. Ще понад мільйон безпідставно списано під виглядом закупівлі автозапчастин у ФОП. Більше 300 тисяч під виглядом замовлення геодезичних робіт бухгалтер зі спільниками привласнили. І це не єдині грубі порушення в діяльності комунальних підприємств міста.

“Зараз готуємо до передачі правоохоронцям за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності КП «Хмельницькводоканал». Перевірили період з січня 2017 року по квітень 2020-го та установили фінансових порушень, які призвели до втрат, на суму понад 11,7 мільйона гривень. З-поміж них, на 6 мільйонів завищено вартість виконаних робіт підрядними організаціями під час введення в експлуатацію очисної станції. Крім того, виявлено факти не зарахування на спецрахунок 4,8 мільйона гривень. Ці гроші, замість інвестування у розвиток інфраструктури з надання послуг водопостачання і водовідведення, використано на покриття поточних витрат. Також, підприємство торік використовувало гроші зі спецрахунку на фінансування заходів, не передбачених інвестиційною програмою,” – поділився Анатолій Марценюк.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter