Новини
Події

Навчальні заклади Хмельниччини не готові до початку навчального року

На черговій колегії Хмельницької ОДА обговорили два нагальні для області питання: підготовку до опалювального сезону та початку нового навчального року.  

Насамперед говорили про тепло у домівках подолян. За словами директора Департаменту розвитку громад, будівництва та ЖКГ Хмельницької ОДА Віри Бригадир, підготовлено наразі 71% котелень. Створено запаси вугілля на 66,7% від запланованих обсягів.

Основною проблемою залишається заборгованість, яка цього року хоч і дещо скоротилася, але все ще є чималою і становить майже 1,4 мільярда гривень.

І якщо на підготовку до початку опалювального сезону час ще є, то до нового навчального року залишилося менше тижня. А, як виявилося, заклади освіти не готові до цього навіть наполовину.

Ми маємо відсоток забезпечення захисними масками по області 41, пірометрами 65%, одноразовими рукавичками – 49%, захисними окулярами та щитками – 44%, рідкого мила – 55%, паперових рушників – 44%, – зазначив, зокрема, під час колегії директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля.

Не викликає занепокоєння лише шкільне перевезення. Підвезення до місць навчання 16 095 дітей та місць роботи 2 586 педагогів на території області забезпечене на 100%.  

Санітарні вимоги до освітнього процесу змінюються чи не щотижня. Відтак і місцевій владі, і самим школярам доведеться оперативно реагувати на  нововведення та стежити за епідситуацією загалом.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Читайте також: У всі школи Хмельницького призначили нових директорів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter