Новини
Здоров’я

Влада Кам’янця нарікає на якість проведення ПЛР-тестувань

Під час спалаху коронавірусної інфекції в одному з медзакладів міста, відправлені у Хмельницький аналізи повернули без перевірки.

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській міській раді, Хмельницька міська інфекційна лікарня наразі не справляється з госпіталізацією хворих. Також невідомо, чи прийматиме пацієнтів Дунаєвецька лікарня у випадку “другої” хвилі.

Якщо кількість триматиметься на сьогоднішньому рівні або буде більшою, доведеться повернутися до варіанту із районною інфекційною лікарнею, – зазначив начальник управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк.

Незадоволені у місті також якістю проведення ПЛР-тестувань у Хмельницькому.

«Коли було зафіксовано спалах коронавірусу у відділенні гемодіалізу і в терміновому порядку у вихідні відправлено на область 31 забір аналізів, нам їх звідти просто повернули. Ми втратили два дні. Це дикість в сьогоднішніх умовах. І доказ того, що місто повинно мати автономну діагностику», – наголосив заступник міського голови Василь Сукач.

І додав, що половину тестів область таки прийняла, іншу половину було зроблено в приватній лабораторії.

Від початку пандемії було проведено 5 тисяч ІФА-тестів, при цьому виявлено 182 позитивних результати. Разом із тим через місяць медики планують провести повторні аналізи, аби зрозуміти, наскільки стійкі в кам’янчан антитіла до вірусу, – йдеться у повідомленні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter