Новини
Суспільство

Багатостраждальна висотка у центрі Хмельницького все ще чекає на диво

Там, де більше десятка років тому мали жити хмельничани, нині живуть голуби.

Сумнозвісний «Октант» – тепер плачевний ЖБК «Подільський край». П’ять років тому цей довгобуд на Подільській, у самісінькому центрі Хмельницького отримав шанс стати повноцінним житловим будинком. Але не сталося. Бо змінився лише інвестор та голова правління. За кермо стали Володимир Чук та адвокат Михайло Бейлик відповідно. На будинок навіть є декларація про готовність до експлуатації, а насправді…

Люди отримали свідоцтва на право власності, бо шахрайським методом здали цей будинок без ліфтів, без світла, без води, без даху, без нічого, – коментує інвесторка ЖБК «Подільський край» Тетяна Скок.

Володимир Чук зобов’язався сприяти здачі будинку ЖБК до 31 грудня 2015 року. На вулиці – 2020-й, а «віз, як-то кажуть, і досі там». Без ліфтів, комунікацій, світла та безлічі інших належних умов, які інвестор мав би виконати, але не виконав.

Журналісти каналу «Перший Подільський» спробували отримати коментар у Михайла Бейлика. Проте… На зустріч з медійниками так і не прийшов.

Спілкуючись з журналістами, інвестори-хмельничани, які вклали в майбутні помешкання чималі кошти, показують реальну картину.

Стверджувати, що у цьому сумнозвісному будинку інвестор нічого не робить, буде не зовсім правдою, йдеться у сюжеті. Бо таки щось у будинку відбувається. До прикладу, тут забудували пожежний вихід.

Це ноу-хау будівництва. Було двоє сходів, але має бути запасний вхід. Він на цих сходах будує оце невідомо що, потім з’ясовується, що це туалет в квартирі, – розповідає Тетяна Скок.

Або – шахта ліфта, яка перетворилася на комірчину. А мансарда однієї з найдорожчих квартир у будинку, уже не мансарда, а, швидше, забудований сарай. А деякі квартири взагалі продані по третьому колу, як стверджують люди.

Є у будинку і квартира без жодних комунікацій, проте з перебудованими коридорами. За словами власниці, квартира перетворилася на мишачу нірку, але коштувала жінці як котедж із золотим унітазом.

Детальніше дивіться у спеціальному репортажі каналу Перший Подільський

Читайте також: Чому інвестори скандального будинку хочуть перекривати вулицю Подільську у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter