Новини
Події

На Хмельниччині землю під пам’яткою архітектури відстояли в суді

Аби захистити інтереси пам’ятки національного значення «Покровська церква», що у Кам’янці-Подільському, прокуратура Хмельниччини дійшла до Верховного суду.

Рішенням Кам’янець-Подільської міської ради ще у 2012 році земельну ділянку площею у тисячу квадратів, яка належить до охоронної зони пам’ятки національного значення, було передано у власність місцевої мешканки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

Ділянка, розташована в середмісті Кам’янця-Подільського, належить пам’ятці архітектури «Покровська церква», збудованій у 1864 році. Відтак для неї встановлено особливий режим використання, а її виділення можливе лише за погодження Міністерством культури України.

Крім того, як зазначають у прес-службі прокуратури Хмельницької області, ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги р. Смотрич, де заборонене будь-яке будівництво.

Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати рішення міської ради та державний акт на право приватної власності на землю недійсними, а також скасувати їх.

Переглянувши справу за касаційною скаргою прокуратури Хмельницької області, Верховний Суд позовні вимоги визнав обґрунтованими та позицію прокуратури підтримав.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter