Новини
Кримінал

На Хмельниччині СБУ затримала торговців метадоном

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність угруповання торговців метадоном у Хмельницькій області та затримали п’ятьох наркоділків.

За даними досудового слідства, наркотики зловмисники збували на території Шепетівського, Славутського та Теофіпольського районів області. Покупців підшуковували переважно серед місцевих наркозалежних осіб.

Після зарахування грошей на банківські рахунки, дилери залишали наркотики для клієнтів у так званих закладках.

Правоохоронці задокументували 8 фактів продажу наркоторговцями заборонених речовин.

Затримали п`ятьох активних учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час збуту чергової партії «товару».

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели 11 одночасних обшуків за місцями проживання фігурантів справи. Під час них вилучено метадон, а також макову соломку, канабіс, обладнання для фасування наркотиків, банківські картки, мобільні телефони з листуванням щодо наркоторгівлі, повідомляють у пресгрупі УСБУ у Хмельницькій області.

Наразі затриманим оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

Триває слідство для встановлення всіх обставин справи.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter