Новини
Освіта

Хмельницька область готова до навчального року в межах карантину

В області здійснено вивчення стану готовності закладів інституційного догляду та виховання до роботи у 2020/2021 навчальному році. Цьогоріч для учнів та студентів області буде випробувальний рік навчання у межах карантинних обмежень.

До складу робочої групи увійшли представники Департаменту, Центру організаційно-господарського забезпечення закладів освіти, Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, керівники закладів інституційного догляду та виховання.

В першу чергу звертали увагу на забезпечення виконання тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Також – створення безпечних умов для організованого початку навчального року, забезпечення рівного доступу до освіти осіб, які потребують корекції фізичного та інтелектуального розвитку, забезпечення дидактичним матеріалом, відповідним мультимедійним контентом для Нової української школи згідно інстуктивно-методичних листів Міністерства освіти і науки України.

За результатами вивчення встановлено, що в цілому всі заклади інституційного догляду та виховання дітей відповідають санітарно-гігієнічним нормам та нормам протипожежної безпеки, мають належне матеріально-технічне забезпечення для здійснення освітнього процесу у новому 2020/2021 навчальному році.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter