Новини
Кримінал

Прокуратура Хмельниччини повернула 375 тисяч гривень медикам

Кабінет Міністрів України 20 березня 2020 року затвердив перелік закордонних лікарських засобів для запобігання COVID-19, які звільнені від сплати митних податків.

Прокуратура Хмельницької області слідкують за додержанням вимог законодавства, яке спрямовано на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби СОVID-19. 

В ході розслідувань встановлено, що на території області були безпідставно включені суми ПДВ до договорів про закупівлю засобів медичного призначення для COVID-19. 

Це зумовлює безпідставне завищення ціни, призводить до зайвих витрат замовників та необґрунтованих прибутків постачальників, що у свою чергу, завдає шкоди економічним інтересам держави у вигляді незаконних витрат бюджетних коштів. 

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою області ініційовано проведення відповідного корегування та повернення зайво сплачених коштів бюджетним установам. 

За результатами розгляду листів прокуратури на рахунки замовників – закладів охорони здоров’я повернуто кошти на загальну суму 375 тис грн. 

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter