Новини
Політика

Хмельницька обласна ТВК нарешті визначилася з виборчими округами

Сьогодні вночі, 8 вересня Хмельницька обласна виборча комісія таки зібралася на засідання і визначилася і виборчими округами. Про це повідомив Андрій Попик, обласний координатор спостережень за виборами ГО ОПОРА.

У зв’язку із простроченням Хмельницькою обласною ТВК терміну з визначенням виборчих округів, деякі організаційні заходи зміщуються у часі.

«Виборчий процес на Хмельниччині запізнюється на 2 дні. На 6 вересня політичні партії – учасники виборчого процесу, вже мали б отримати межі виборчих округів для підготовки своїх подальших дій, передбачених законодавством та календарним планом виборів. Однак, ці процеси тепер відбуватимуться із затримкою на 2 доби», – зазначив Андрій Попик.

Нагадаємо, Хмельницька обласна ТВК не створила виборчі округи 6 вересня через відсутність кворуму. ЦВК зобов’язала Хмельницьку обласну ТВК невідкладно провести засідання і визначитися із межами виборчих округів.

Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, 6 вересня територіальні виборчі комісії мали б визначитися і утворити територіальні виборчі округи в області, оприлюднити перелік утворених багатомандатних виборчих округів, встановити середню кількістю виборців у багатомандатних виборчих округах.

6 вересня політичні партії мали визначитися і подати до ЦВК свої рішення про місцевих організацій у місцевих виборах. До 9 вересня на сайті ЦВК мають оприлюднити список політичних партій, які візьмуть участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter