Новини
Кримінал

В області спіймали шахраїв, які обдурили песіонерів, що їх онук потрапив у ДТП

Хмельницькі поліцейські спільно з рівненськими колегами затримали шахраїв-гастролерів з непідконтрольних територій. Повідомляє Поліція Хмельниччини.

Учора, 7 вересня, о 00.15 годині на лінію «102» надійшло повідомлення від 79-річного жителя м. Старокостянтинів про те, що він разом з дружиною стали жертвами шахраїв.

До пенсіонерів зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що їхній онук потрапив у ДТП і терміново потребує коштів на лікування. Гроші вони можуть передати знайомим онука, які от-от під’їдуть на таксі.

Звісно ж, налякані потерпілі без вагань погоджувались з поставленими умовами. І коли до них зайшла незнайома жінка, віддали їй усі свої заощадження в доларах, євро і гривнях на загальну суму понад 57 тисяч гривень.

Отримавши повідомлення про шахрайство, працівники Старокостянтинівського відділу поліції упродовж доби провели величезну роботу і спільно з працівниками Рівненського відділу поліції затримали зловмисників у м. Рівне.

Шахраями виявилось цивільне подружжя — 34-річний чоловік та 42-річна жінка. Обоє — уродженці непідконтрольних територій Луганської області. Згідно документів, мешкають у м. Суми. І чоловік, і жінка раніше вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки, розбої і злочини, пов’язані з наркотиками. Затримані стверджують, що «працювали» під керівництвом знайомого, який наразі відбуває покарання на території так званої ЛНР. Наразі ця інформація перевіряється.

Гастролери пересувалися територією України на таксі. Зупинялися в готелях, які залишали одразу ж після вчинення злочину. Для маскування використовували перуки, окуляри та інші речі.

Під час затримання поліцейські вилучили у шахраїв більшу частину викрадених у пенсіонерів грошей, телефони, які вони використовували у злочинній діяльності, а також ті самі предмети маскування.

Наразі обоє зловмисників затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Вирішується питання про обрання чоловікові та жінці запобіжного заходу.

Наразі слідчі дії тривають. Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter