Новини
Інфраструктура

210 млн грн виділили на оновлення автодороги із Кам’янця

Вчора разом із головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом подорожував Хмельниччиною Президент України Володимир Зеленський. Під час поїздки Президент побував і у Хмельницькому політехнічному коледжі, і на Нетішинській АЕС, і встиг поспілкуватись із журналістами та перевірити стан доріг, які реконструюються у межах “Великого Будівництва”. Повідомляє Хмельницька ОДА.

Очільник країни разом із головою Державного агентства автомобільних доріг України Олександром Кубраковим перевірили перебіг реконструкції ділянки автомобільної дороги Р-48 Кам’янець-Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я, яку відновлюють у межах Національної програми. Оглянули ділянку від смт Сатанів до смт Війтівці завдовжки 28,9 км.

Як зазначили голова Укравтодору та очільник Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, на початку липня уряд виділив 210 млн грн на проведення поточного середнього ремонту. Підрядники почали оновлення траси 18 серпня.

На сьогоднішній день ділянка готова на 70%. Тривають підготовчі роботи та влаштування вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші.

Всього в області цього року планується відремонтувати 217,6 км доріг державного значення та 137 км – місцевого. Президент доручив збільшити кількість оновлених доріг місцевого значення.

Також проводиться реконструкція автошляху міжнародного значення М-12 Стрий – Рогатин – Бережани – Тернопіль – Хмельницький – Вінниця – Кропивницький – Знам’янка. Він проходить територією Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей.

Капітальний ремонт дороги відбувається на 96 км дороги у межах Хмельницької області, з них 56 км ремонтують за бюджетні кошти та 42 км – у межах співпраці Укравтодору з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР). Повністю завершити роботи планують у наступному році.

Як зазначив Олександр Кубраков, М-12 має стати справжнім хайвеєм країни, протяжність дороги – майже 750 км.

За його словами, спочатку планують відремонтувати найпроблемніші ділянки дороги та відкрити по ній проїзд, а потім розширити трасу до першої категорії.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter