Новини
Події

Хмельницькі студенти приберуть берег річки Кудрянка

18 вересня у рамках Міжнародного дня чистих берегів студенти ХНУ вийдуть на прибирання берега річки Кудрянка, як повідомляється на офіційному сайті Хмельницької міської ради.

“Міжнародний день чистих берегів” – щорічна акція, яка проводиться по всьому світу за підтримки Європейського Союзу у 3-ті вихідні вересня з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Цьогоріч захід припав на 18 вересня. До прибирання долучаться студенти та викладачі Хмельницького національного університету, працівники управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста та усі охочі хмельничани.

Річка Кудрянка (її ще називають Самець), що протікає в мікрорайоні Ружична, експлуатується рибними господарствами на використовується як рекреаційна зона жителями міста, тож потерпає від недобросовісних відпочивальників, котрі залишають після себе гори сміття.

Два роки тому, у квітні 2018, до Дня довкілля берег цієї ж річки прибирали рятувальники ДСНС у Хмельницькому.

Додамо, що станом на сьогодні такі види відходів, як: батарейки,
люмінесцентні та енергозберігаючі лампи, термометри, залишки
медикаментів, які втратили термін придатності, відпрацьоване електричне та електронне обладнання, тара з побутової хімії, тара із залишків фарб, лаків, клеїв та розчинників відносяться до категорії небезпечних, тож збираються для подальшої утилізації спеціалізованими ліцензованими підприємствами ХКП “Спецкомунтранс”, а саме Екобус.

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter