Новини
Бізнес

Хмельницький найсприятливіше місто для бізнесу в Україні

Хмельницький – найконкурентноспроможніше місто в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Такі результати дослідження Міжнародної організації USAID та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Індексу конкурентоспроможності міст України 2019/2020.

Найбільшим результатом нашого міста у підтримці бізнесу є понад 15,5 тисяч робочих місць, що створені за 4 з половиною роки. Так, наші програми для підтримки бізнесу справді працюють. Впевнено лідируємо у боротьбі із корупцією, публічності, відкритості бюджету, доступі до ресурсів. І це підтверджує рейтинг конкурентоспроможності. В грунтовному і масштабному дослідженні ми побачили, які місця нам треба допрацювати і готові розвиватися в цьому напрямку далі.

Хмельницький став не лише лідером загального рейтингу Індексу конкурентоспроможності міст України 2019/2020, а й і посів перші місця рейтингів у компонентах “Доступ до публічного майна”, “Прозорість та відкритість даних”, “Неформальні платежі та відсутність корупції”, “Лідерство міської влади” та у підкомпоненті “Фінансові та інфраструктурні ресурси”.

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” у 2019-2020 роках провела масштабне дослідження з вимірювання «Індексу конкурентоспроможності міст України» (ІКМ), перша хвиля якого охопила 23 обласні центри України та місто Київ. Спеціалістами проводилася оцінка бізнес-клімату і опитування представників підприємництва.

Автор: Катерина Прокопець

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter